Liedon apteekista monipuoliset palvelut

Liedon Apteekki palvelee myös riskiryhmiä

Riskiryhmät voivat asioida apteekissamme muutamalla eri tavalla. Toisen henkilön puolesta asiointi tai meidän drive-in luukun kautta. 

PUOLESTA ASIOINTI. Toinen henkilö voi noutaa reseptilääkkeenne teidän Kelakortilanne. Antakaa heille ostoslista mukaan. Jos ette halua antaa Kelakorttianne mukaan tai matkat ovat pitkiä voitte myös valtuuttaa henkilön puolesta asiointiin www.suomi.fi palvelun kautta. Palveluun tunnistautuminen toimii teidän verkkopankkitunnuksilla. Tällöin puolesta asioiva henkilö tunnistautuu apteekissamme omalla ajokortilla, henkilökortilla tai passilla.

DRIVE-IN. Drive-in -palvelupiste on normaali reseptin suoratoimituspiste. Pisteestä voi ostaa sekä reseptilääkkeitä että ilman reseptiä myytäviä itsehoitotuotteita. Tule vain drive-in pisteeseen ja soita ikkunan vieressä olevaa soittokelloa.

Meille voit myös etukäteen soittaa ja tilata lääkkeet, puh. 02 4895 900. 

Lääkehoidon arviointipalvelu

Lääkehoidon arviointipalvelu on yksilöllinen lääkehoidon soveltuvuuden, tarpeen, tarkoituksenmukaisuuden ja taloudellisuuden arviointipalvelu ja erityisesti siinä kiinnitetään huomiota lääkkeen käyttöön liittyviin asioihin, yhteisvaikutuksiin, päällekkäisiin lääkityksiin, haittavaikutuksiin sekä vanhuksille sopimattomiin lääkkeisiin. Lue lisää palvelusta »

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu

Koneellisessa annosjakelussa asiakas saa annosjakeluun soveltuvat säännöllisesti käyttämänsä lääkkeet kerta-annospusseihin jaeltuina yleensä 2 viikoksi kerrallaan. Lääkkeet ovat annospusseissa siten, että kukin annospussi sisältää samalla kertaa otettavat lääkkeet. Lue lisää palvelusta»

Lääkeneuvonta

Apteekistamme saat aina asiantuntevan opastuksen, joka varmistaa lääkehoitosi toimivuuden ja turvallisuuden, lääkkeiden valinnasta lääkkeiden oikeaan käyttöön ja säilytykseen. Tarkastamme lääkkeiden yhteisvaikutukset ja opastamme sinua myös lääkkeiden mahdollisista haittavaikutuksista. Kerromme, mitä erityisvaatimuksia tulee huomioida raskauden tai imetyksen aikana.

Terveyspiste

Terveyspisteessä voit hoidattaa haavojasi, poistaa tikkejä, huuhteluttaa korvasi ja pistättää mm. influenssa- tai matkailurokotteesi.

Reseptilääkkeet

Reseptilääkkeet saat mukaasi saman tien. Jos aikatauluusi sopii paremmin, voit noutaa lääkkeesi myöhemmin. Voit vaihtaa reseptilääkkeet halutessasi edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos hakemasi valmiste kuuluu viitehintajärjestelmän mahdollistamiin vaihtokelpoisiin lääkkeisiin.

Lisää reseptilääkkeiden vaihtomahdollisuuksista ja viitehintajärjestelmästä: www.stm.fi ja www.kela.fi

Jos haluat säästää lääkekustannuksissa:

 • vaihda edullisempaan lääkevalmisteeseen aina kun se on mahdollista
 • ota kela-kortti mukaan asioidessasi apteekissa
 • neuvottele lääkärisi kanssa mahdollisuudesta saada lääkkeet erityiskorvattuna
 • aloittaessasi uuden lääkkeen käytön, osta ensin pieni pakkaus
 • suurin pakkauskoko on yleensä edullisin vaihtoehto pitkäaikaisessa lääkehoidossa
 • ylemmän eli 100 prosentin erityiskorvausluokkaan ( 4,50 euron suuruinen lääkekohtainen omavastuu) kuuluvat lääkkeet kannattaa hankkia kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan)

eReseptit

Mikä on sähköinen resepti?

Sähköinen resepti eli eRresepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti ja tallentaa keskitettyyn tietokantaan, jota kutsutaan Reseptikeskukseksi. Valtakunnallinen Reseptikeskus sisältää sähköiset reseptit ja apteekkien niihin tekemät toimitusmerkinnät. Resepti ja sen toimitustiedot säilyvät Reseptikeskuksessa 30 kuukautta eli 2,5 vuotta.

Kanta.fi-palvelusta näet omat sähköiset reseptisi. Palvelusta voit katsoa omat sähköiset reseptitietosi ja tarvittaessa esimerkiksi tulostaa yhteenvedon sähköisistä resepteistäsi.

Tutustu eReseptiin tarkemmin tästä »

Mobiiliresepti

Mobiiliresepti-palvelun kautta asiakas voi lähettää älypuhelimellaan varauksen eResepteistään haluamaansa apteekkiin.
Mobiiliresepti-sovellus on asiakkaiden ladattavissa Google Play-kaupasta sekä AppStoresta.

Tässä ohjeet:
1. Lataa Mobiiliresepti- niminen sovellus sovelluskaupasta.
2. Paina Aloita
3. Paina Lue viivakoodi.
4. Sovita potilasohjeen viivakoodi puhelimen näytölle. Sovellus nappaa viivakoodista automaattisesti valokuvan.
5. Lue kaikki halutut viivakoodit samoin.
6. Valitse pudotusvalikosta tai kartalta apteekki, josta haluat lääkkeet noutaa.
7. Syötä oma puhelinnumerosi ja hyväksy ehdot. Paina lähetä tiedot.

Apteekki lähettää viestin, kun tuote on noudettavissa.

Itsehoitolääkkeet, luontaistuotteet ja eläinlääkkeet

Apteekissamme on kattava valikoima itsehoitolääkkeitä. Lisäksi valikoimastamme löytyy sekä luontaistuotteita että eläinlääkkeitä. Neuvomme sinua mielellämme itsehoitolääkkeiden käyttöön liittyvissä asioissa. Tarkastamme myös itsehoitolääkkeiden ja reseptilääkkeiden yhteensopivuuden.

Apteekkikosmetiikka

Apteekistamme löytyy laaja valikoima eri kosmetiikkasarjoja. Asiantunteva henkilökuntamme opastaa valitsemaan juuri sinun ihollesi sopivimmat tuotteet.

Tutustu apteekissamme myytäviin kosmetiikkasarjoihin tästä »

Apteekin yhdyshenkilöt ja henkilökunta

Tarjoamme asiakkaillemme uusimman tietämyksen eri sairauksien hoitamisesta. Erikoiskoulutuksen saaneiden farmaseuttiemme kanssa voit jutella lääkehoidon toimivuudesta. Apteekissamme toimii yhdyshenkilöitä seuraavilla aloilla:

 • sydän
 • astma
 • diabetes
 • haavanhoito
 • kosmetiikka
 • eläinlääke

Apteekkimme ammattitaitoinen henkilökunta hallitsee tämän päivän lääkehoidon uusimman käytännön mukaiset ratkaisut. Henkilökunnan ammattitaidosta pidetään hyvää huolta jatkuvalla täydennyskoulutuksella.

Muovipussit

Marraskuun 2019 alusta alkaen muovipussimme muuttuivat maksullisiksi. Kaikki koot maksavat 10 senttiä kappaleelta. Tuoton lahjoitamme Itämeren suojeluun. Muutoksen tavoitteena on vähentää muovijätettä.

Terveydeksi! -lehti

Nouda ilmaiseksi apteekin oma asiakaslehti, Terveydeksi!-lehti. Lehdessä on paljon hyödyllisiä ja ajankohtaisia artikkeleita terveydestä ja hyvinvoinnista.
Tästä pääset lehden digiversioon.

Apteekissamme käyvät maksuvälineinä myös pankkikortit ja kaikki yleisimmät luottokortit. Lisätietoja muista palveluista saat henkilökunnaltamme. Ystävällinen, iloinen ja ammattitaitoinen henkilökuntamme toivottaa sinut tervetulleeksi.